OPTİMUM SÜREÇ TASARIMI VE UYGULAMALARI A. Ş.

Firmamız 2012 yılı Mayıs ayında kurulmuş genç bir firmadır. Kurulduğu günden bu güne kadar, sanayi ve endüstrinin bir çok alanında iş görme kabiliyet ve kapasitesine sahip olmasına rağmen, tek bir konuda uzmanlaşarak, bu konuda hızlı, verimli ve yüksek kaliteli işler üretmeyi hedeflemiştir. Bugün itibariyle bu hedefini, büyük ölçüde gerçekleştirmeyi başaran firmamız, konusunda bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Firmamız, Bekirpaşa/Erenler/Sakarya mevkiinde bulunan 3000 metrekare kapalı alana sahip olan tesislerinde, 18’İ mühendis, 9’ünü tekniker ve 6’sini de teknisyenlerin oluşturduğu, toplamda 54 kişilik bir ekip ile faaliyetlerine devam etmektedir

Firmamızın faaliyet alanı, kısaca “hat sonu uygulamaları” olarak adlandırdığımız bir alandır. Hat sonu uygulamaları, üretim hatlarının sonundaki robotik veya konvansiyonel olarak sunulan çözümlerin, tümüne verebileceğimiz genel bir ad olarak değerlendirilebilir. Söz konusu uygulamaları gerçekleştirirken üretmiş olduğumuz makine ve ekipman gruplarını şöyle sıralaya biliriz:

Kolileme grubu
Koli açma ve hazırlama makineleri
Kartezyen kolileme robotları
Robot arm(kol) kolilemeler
Koli kapama makineleri
Koli ve paket taşıma sistemleri (çeşitli ürün taşıma konveyörleri)
Paletleme sistemleri
Robotik paletleme sistemleri
Konvansiyonel paletleme sistemleri
Hibrit paletleme sistemleri
Streç sarma makineleri ve palet barkod robotları
Hat tipi tam otomatik makineler (kollu ve döner platformlu)
Yarı otomatik makineler (kollu ve döner tablalı)
Hat tipi tam otomatik barkod yapıştırma ve okuma robotları
Palet taşıma sistemleri
Rulolu ve zincirli konveyöler
Döner platformlu ve kartezyen konveyörler
Şatıl tipi konveyörler
Palet taşıma asansörleri ve liftleri
Firmamız en önemli hedefi kendi alanına tamamen uzmanlaşarak bir marka haline gelmektir. Yukarıdaki ürün gamını daha da geliştirerek, yurt dışındaki rakiplerimizle, teknoloji, verimlilik, kalite ve hizmet alanlarında tam olarak yarışabilir hale gelmek için, durmaksızın sürdürdüğümüz ar-ge ve inovasyon çalışmalarımızı hızla tamamlama gayreti içerisindeyiz. Bu bağlamda üretmiş olduğumuz ürün ve sistemlere olan talep, yurt içinde giderek artarken, partner olarak çalıştığımız, yerli ana makine üreticileri ile de giderek artan bir ihracat grafiğini yakaladığımızı söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemlerde, yapmış olduğumuz pazarlama, tanıtım ve fuar faaliyetlerimizin artması ile yurt içindeki pazar payımızı yükseltmeyi hedeflemekteyiz. Diğer yandan katılmayı planladığımız yurt dışı fuarlar ile yurt dışına direkt olarak ihracat yapar hale gelmek de öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Tüm bu hedeflere sağlıklı bir şekilde ulaşabilmek için, eş zamanlı olarak geliştirdiğimiz kadromuzu da gerekli eğitim ve donanımlarla destekleyerek geliştirmeye yönelik yatırımlarımız da devam etmektedir.

Firmamız Ar-Ge ve inovasyonun sürekliliğine inana, faaliyetlerini bu doğrultuda sürdüren bir yapıya sahiptir ve 19.06.2018 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge Merkezi olmuştur. Bu bağlamda sanayiyi destekleyen çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile aşağıdaki projeleri yürütmektedir.

Kosgeb Kobigel proje destekleri kapsamında “Hizmet ve Üretim Yapısının İyileştirilmesi” projesini
Kosgeb Ar-ge İnovasyon proje destekleri kapsamında “Kompakt Paletayzır” projesini
Aşağıda yer alan projeleri de çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ile tamamlamıştır.

Kosgeb Kobigel proje destekleri kapsamında “Yüksek hızlı tam otomatik palet streç sarma makinesinin geliştirilmesi” projesini,
Marka mali destekleri kapsamında “ileri teknolojili paletayzırın üretilmesi ile ithalatın önlenmesi, ihracatına başlanması” projesini yürütmektedir.
Tübitak 1507 proje destekleri kapsamında, “yüksek kapasite ve hıza sahip yeni bir robotik paletle sisteminin tasarım ve geliştirilmesi” projesini,
Tübitak 1501 proje destekleri kapsamında “Elektrikli Tip Bir Yol ve Kaldırım Süpürme Aracının Geliştirilmesi” projesini tamamlamıştır.
Aynı zamanda Marmara Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen “İnno-team” programına da dahil olan firmamız, bu program ile inovasyon kabiliyetlerini daha da geliştirmeyi hedeflemektedir. Firmamız kendi içerisinde, bu tür projelerin hazırlanması ve ilgili desteklerden tam olarak faydalanılabilmesi için bir proje birimi kurmuştur. Bu bağlamda önümüzdeki 6 aylık dönem içerisinde, yukardaki projelere benzer 5 kadar proje hazırlayarak söz konusu desteklere başvuru yapmayı planlamaktayız. Bunların yanı sıra ‘Geleceğini Keşfet’ isimli orta okul ve lise öğrencilerimizin bilinçli meslek tercihi yapabilmeleri adına oluşturmuş olduğumuz bir sosyal sorumluluk projemiz vardır. Bu proje ile öğrenciler firmamızı ziyaret edip meslekleri yerinde gözlemleyebilmektedir ve merak ettikleri konuları öğrenebilmektedirler.

Firmamız bahsettiğimiz faaliyetleri gerçekleştirirken, özellikle robotik uygulamalarda önemli ölçüde ithal ara girdi ürün kullanmaktadır. Bu ürünler içerisinde en önemlisi, yüksek tedarik maliyetleriyle kol robotlardır. Özellikle bizim kullandığımız segmentte, yurt içi üretimin olmaması ve marka baskın bir ürün olması nedeniyle, kol robotları ithal etmek zorunda kalmaktayız. Geçtiğimiz dönemlerde bu robotların üretimiyle ilgili yaptığımız çalışmalarda, robotu üretmek için kullanılan bazı önemli girdilerin de yine yurt dışından tedarik edilmesi gerektiği gerçeğiyle karşılaştık. Maliyetleri değerlendirdiğimizde, üretim maliyetlerimizin tedarik maliyetlerinden hayli yukarıda olduğunu gördük. Robotik gelişmelere önem verilmesi ve ülkemizin robotik konusunda gelişimine katkı sağlamak için TÜBİTAK MAM’ın ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın kurmuş olduğu Robotik Kümelenme gruplarında da aktif bir şekilde rol almaktayız.

Firmamız aşağıda yer alan birlik ve derneklere üye olmuş ve bu birlik ve derneklerin düzenlediği çalışmalara, etkinliklere ve eğitimlere aktif bir şekilde katılım göstermektedir. ;

SAMİB (Sakarya Makine İmalatçıları Birliği)
OAİB (Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri)
Ambalaj Sanayicileri Derneği
Ambalaj Makinecileri Derneği
Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği
Özellikle Ar-ge ve inovasyona önem veren firmalar açısından, finansmana kolay erişim ve işletme teknoloji ve üretim alt yapılarının geliştirilmesine yönelik desteklerin artırılması, büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda bu desteklere erişimin de kolaylaştırılması, en az desteklerin fazlalığı kadar önem arz etmektedir. Özellikle işletme alt yapı ve teknoloji gelişiminin desteklendiği programlarda, destek oranlarının artırılması, teminat şartlarının iyileştirilmesi ve tedarikte KDV muafiyeti gibi konuların ele alınmasının faydalı olacağı kanaatindeyiz. Zira ulusal kalkınma için verilen bu teşvik ve desteklerden umulan faydanın kısa ve orta vadede hedeflerine ulaşabilmesi, bu destek ve teşviklerin, sadece finansal gücü ve alt yapısı olanlar için kurgulandığı gerçeğinin kısmen de olsa değiştirilmesi ile mümkündür.

KOLİLEME SİSTEMLERİ
Koli Hazırlama Makinaları
Koli Kapama Makinaları
Kolileme Robotları
STREÇ SARMA MAKİNALARI
Tam Otomatik Makinalar
Yarı Otomatik Makinalar
Opsiyonlar
KONVEYÖR SİSTEMLERİ
Modüler Bantlı Konveyörler
PVC Bantlı Konveyörler
Akümülasyon Konveyörleri
Rulolu Palet-Taşımalar
Zincirli Palet Taşımalar
Modüler Bantlı Palet Taşımalar
Mobil Palet Taşımalar
Asansör Sistemleri
PALETLEME SİSTEMLERİ
Konveksiyonel Paletayzırlar
Karma Paletayzırlar
Robotik Paletlemeler
Kartezyen Paletlemeler
ÖZEL ÇÖZÜMLER
Desi Ölçüm Kabini
Gazaltı Kaynak Teli Taşıma Hattı
Olay Yeri İnceleme Araç Aydınlatma Kulesi
MAKİNE EMNİYET SİSTEMLERİ
Akıllı Sensörler ve Işın Bariyerleri
Bağımsız Panolar
Panik Kaçışlı Kapı Sistemleri
Pnomatik Emniyet Sistemleri
Emniyet Fensleri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedirtahirbey Mahallesi, Bedirtahirbey Caddesi, D100 Yanyol, No:102/D, 54405, AKYAZI SAKARYA
+90 264 353 5253
-

Firma İletişim Formu



8.369 kez görüntülenmiştir